Van zorgmedewerker naar zorgondernemer: Maritia Pinas nam de stap en vertelt erover

Onze zorgondernemers bieden via de zorgformules Tante Toos en De Dienstbode kleinschalige, gemoedelijke en toegankelijke zorg. Zonder bureaucratie. Zij leveren zorg zoals zorgen hoort en dat is leuk! Hoe leuk? Dat vertellen ze zelf. Dit keer is Maritia Pinas van De Dienstbode-Prinsenwiek aan het woord.

Veranderde zorg
Sinds mijn 22ste werk ik al in de zorg. Ik ben begonnen als verpleeghulp en heb me door de jaren heen ontwikkeld tot verpleegkundige. Ik zag dat het steeds drukker werd in de zorg en dat het bieden van zorg verandert. Er ‘echt’ zijn voor de mensen, tijd voor een praatje…het werd steeds minder door administratieve regeldruk en het tekort aan personeel. Steeds vaker had ik een onvoldaan gevoel over mijn werk en steeds sterker werd het gevoel dat ik het anders wilde doen. Want het werk vind ik geweldig en wil ik voor geen goud missen. De invulling moest voor mij wel anders. Ik wilde meer tijd voor de mensen, meer ruimte om aan te sluiten op de persoonlijke vraag van cliënten en het echte contact met mensen houden. Dus ik ging om me heen kijken.

Van zorgmedewerker naar zorgondernemer
Ook vrienden en familie vertelde ik over wat ik wilde en dat ik op zoek was naar een andere uitdaging in de zorg. Pratend met hen, werd ik ook op mijn ondernemendheid gewezen. Ik ben het type dat van aanpakken houd en nooit stilzit, maar ik had nooit overwogen om als ondernemer te beginnen. Ik wil namelijk niet alleen aan de slag, maar ik wil samenwerken met mensen die dezelfde visie hebben als ik. Collega’s waarmee ik kan afstemmen en verder kan dromen over hoe de zorg moet zijn. Toen ik op de zorgformule van de Dienstbode werd gewezen door een ex-collega viel alles op zijn plek. De visie van A&F Coöperatie past bij die van mij en met de steun van en het contact met collega-zorgondernemers, zag ik mezelf wel als zorgondernemer aan de slag gaan.

Dienstbode – De Prinsenwiek
In september vorig jaar ging ik naar een informatiebijeenkomst en in februari van dit jaar kreeg ik de sleutel van mijn eigen locatie: Dienstbode-De Prinsenwiek. Ik heb eerst nog naar een andere locatie gekeken, maar daar voelde ik geen klik mee. Toen ik hier binnenliep, was ik gelijk enthousiast. Het gebouw voelt fijn, de mensen zijn vriendelijk en lekker direct. Ik hou er van, ik voel me hier thuis!

Blij met de stap die ik heb gemaakt
Op 1 mei start ik officieel. De periode van februari tot nu stond in het teken van voorbereiden, afstemmen, proefdraaien en vooral veel kennismaken: met de bewoners en professionals in dit gebouw. Dat vind ik echt leuk om te doen, maar ik kijk er ook naar uit om lekker aan de slag te gaan samen. Ja, ik ben niet alleen. Ik start gelijk met een medewerker en ga leiding geven, maar vooral samenwerken en samen onze Dienstbode doorontwikkelen. Ook een aspect van ondernemen waar ik naar uit kijk. Ja, ik kan zeggen dat ik heel blij ben met de stap die ik heb gemaakt van zorgmedewerker naar zorgondernemer.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email