Hans van Putten

Alles begon bij Thomas

Samen met enkele andere partners geeft Hans van Putten met A&F Coöperatie de zorg een nieuwe impuls.

Bijna 20 jaar geleden had Hans van Putten een ideaal voor zijn gehandicapte zoon Thomas: wonen in een mooi huis met vakmensen die voor hem zorgden en van hem hielden. Het voorbeeld was simpel: de middenstander die boven zijn winkel woont werd gebruikt als vertrekpunt: ondernemerschap, kleinschalig, aandacht voor zijn klanten en bekend in de omgeving.

Vijftien jaar later waren er 120 Thomashuizen en ook nog een meer dan 40 Herbergiers, gebaseerd op hetzelfde principe. Essentie van dit alles: kijk wat iemand nodig heeft, kijk waar hij/zij blij van wordt en ga het doen. Dit uitgangspunt is ook de basis van A&F Coöperatie.

Tot 2017 heeft Van Putten onder de paraplu van De Drie Notenboomen vier zorgconcepten ontwikkeld: Thomashuis, de Zorgbutler, Thomas op Kamers en de Herbergier.

Nieuwe tijden vragen een nieuwe koers

De tijden ten opzichte van begin 2000 zijn veranderd. Was Thomashuizen in het begin een heel sympathiek en goed voorbeeld, inmiddels zijn er honderden initiatieven die zich via de kleinschalige woonvormen een positie op de markt veroveren.

De overheid stelt nu dat naast kwaliteit ook zaken als transparantie en medezeggenschap steeds belangrijker worden bij de beoordeling van al deze initiatieven. Vandaar dat A&F Coöperatie ervoor kiest om een moreel kompas te gebruiken om haar handelen te toetsen. Ook de organisatorische vorm is aangepast: er is gekozen voor de coöperatieve vorm, waarbij transparantie en medezeggenschap inherent aan de vorm zijn.

Meer weten?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen of hoe we kunnen samenwerken? Neem contact op met Sietske van Duren.