De Dienstbode

De Dienstbode: u belt en wij komen

Dit is wat De Dienstbode zo uniek maakt. U hoeft zich niet meer aan te passen aan de mensen of organisaties die zorg aan u leveren. De Dienstbode komt bij u langs en is er voor u. Of het nu overdag, in de avond of zelfs ‘s nachts is: u kunt op ons rekenen.

Voor wie is De Dienstbode interessant
De Dienstbode is interessant voor ouderen die in een servicecomplex wonen en zorg krijgen of dit binnenkort nodig hebben. Naast deze zorg hebben zij ook behoefte aan menselijk contact, af en toe een helpende hand en iemand die er is als het nodig is.

Hoe wordt De Dienstbode betaald?
Ouderen die De Dienstbode willen gebruiken om gewoon thuis te blijven wonen, kunnen via het Persoonsgebonden Budget (PGB) de zorg en begeleiding aanvragen waar zij gezien hun zorgvraag recht op hebben. Dit is een proces waar u hulp van familie of bekenden bij nodig hebt. Ook is het hierbij handig om gebruik te maken van de belangenvereniging Per Saldo die opkomt voor de mensen met een PGB.

De Dienstbode biedt meer
De Dienstbode is anders dan een reguliere zorgorganisatie waar u wellicht nu zorg van krijgt. De Dienstbode concentreert zich op mensen die ons echt nodig hebben, dus die het met één of twee keer per dag vaste zorgmomenten niet meer redden. Daarom vestigt De Dienstbode zich in grote servicecomplexen, waar de vraag naar deze zorg veel voorkomt. Door deze concentratie heeft De Dienstbode geen verlies aan reistijden en kan alle tijd worden besteed aan de klant. Verder is De Dienstbode een klein bedrijf met aan het hoofd een verpleegkundige die als zorgondernemer zijn of haar eigen Dienstbode runt. Er zijn geen dure kantoren, er is geen overhead en de zorgondernemer beslist zelf welke extra zaken er aan de klant worden aangeboden. Omdat De Dienstbode zo efficiënt werkt kan deze extra service geboden worden.

Waar kunt u de Dienstbode vinden?
Dienstbode Driehoorne in Alphen aan den Rijn
Deze Dienstbode is nu een jaar operationeel. Inmiddels werken er zes medewerkers die samen met de zorgondernemer op dit moment 16 klanten intensief begeleiden. Deze klanten hebben een stevige zorgvraag en maken gebruik van on-planbare zorg en ook aanwezigheid in de nacht. Dit geeft de Dienstbode een unieke positie binnen de thuiszorg en speelt in op de toekomst van het langer thuis wonen. Zorgonderneemster Maria Bakker is wat dit betreft een mooi voorbeeld uit de praktijk. De nadruk ligt nu op het bieden van zorg, de overige zaken zoals maaltijden en koffie en thee worden stap voor stap uitgebouwd.

Dienstbode Jacqueline in Dordrecht
Deze Dienstbode is in de opstartfase. De zorgonderneemster Jacqueline Raphaela voert gesprekken met potentiële klanten om de zorg bij haar af te nemen. Daarnaast is zij twee dagen per week aanwezig in de huiskamer van De Dienstbode. Zodra de eerste PGB budgetten zijn goedgekeurd gaat zij ook met de zorg aan de slag.

De Dienstbode Prinsenwiek in Rotterdam
Dienstbode Prinsenwiek is 1 mei 2024 gestart met de opbouw. Na een geslaagde introductie van de zorgondernemer Maritia Pinas aan zeker 100 bewoners van het complex, voert zij nu de eerste gesprekken met de bewoners om De Dienstbode bij hen te introduceren. Zodra de eerste PGB budgetten zijn goedgekeurd gaat zij ook met de zorg aan de slag. Eind van dit jaar zal De Dienstbode volledig operationeel zijn.

De toekomst van De Dienstbode
Op dit moment wordt in Rotterdam Rijnmond, de Drechtsteden en midden Nederland samen met woningbouwcorporaties gezocht naar seniorencomplexen die interessant kunnen zijn om een Dienstode te starten. Zodra daar meer over bekend is, zal dit worden vermeld op deze website. Uiteindelijk streven wij ernaar om tietallen Dienstbodes te ontwikkelen in zowel groot Rotterdam als midden Nederland.

Verpleegkundige

Zij waakt over uw gezondheid

Gastvrouw

Bij haar voelt u zich niet alleen

Vriend(in)

Zij maakt tijd voor u vrij

Zorgondernemer

Zij komt op voor uw welzijn

Meer weten?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen of hoe we kunnen samenwerken? Neem contact op met Sietske van Duren.